Második bejövetel


Tulipán Tamás: Második bejövetel, Magántulajdon
"Két-három hónapos munka volt, megrendelésre készült. Olyan méterszer méter. A Hétmagyart látjuk, akik az akkori világ leggazdagabb és leghatalmasabb urai voltak. A lószerszámok, viseletek, és egyebek saját értelmezésben jelennek meg.. véleményem szerint, viselet tekintetében Atilla király és hunjai teremtették meg a középkori Európa ízlésvilágát, a Hétmagyar ennek teljes pompájában érkezett, mint sajátjában. Persze, ezzel jópáran vitatkoznának. Megtehetik, a tények azonban makacs dolgok. A kép szerkesztéséről és szimbolikájáról nem kívánnék itt részletesen megnyilatkozni: aki látja, érti. Csak a főmotívumról két gondolat: a) Árpád vezér Atilla király jogán veszi birtokba a Kárpát-medencét, b) a Hétmagyar egyértelműen Jézus-hitű. Egyébiránt ennek valamely közintézmény falán kellene lógnia, de most egy családi ház nappalijában fityeg. Talán jobb is így!"

Első bejövetel

Második bejövetel

Atilla király unokája

2 megjegyzés:

hun77 írta...

hello jo akar lenni a kep de hatul a madarat rajzolhattad volna jobban [ olyan mint 1 pulyka]D

ez a szkitas oltozet jo- a korona korul nagy a titok de valszeg vagy Atillanak keszult de mindenesetre nem romai korona.
az hogy Arpadnak a fejen lehetett e -ezt akkor tudnank ha meglennenek a rego kronik,ak amiben biztos benne volt -csak a habsburgok vatikani iranyitas alatt valszeg tonkretettek.

hun77 írta...

kellenenek ilyen pancelos honfoglalaskori magayr harcos kepek u h hajra!
csak egy kicsitt jobban korvonalazd -tudod amik a neten is vannak [ jobban latszanak az arcvonal meg minden]
Minden jot!